Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012


Απεργία των δικηγόρων του Ρεθύμνου έως τις 2 Μαρτίου

Απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 2 Μαρτίου, έλαβαν χθες τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και γενικότερα τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, όπως αυτά διαμορφώνονται εξ αιτίας των όρων και των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο 2.

Ο πρόεδρος του τοπικού επιστημονικού Συλλόγου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στη συνεδρίασή της στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, όπου ο ίδιος παρέστη και τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο κλάδου όσο όμως και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τα μέλη του Συλλόγου επικύρωσαν την απόφαση της ολομέλειας για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 29 του μήνα και παράταση της τοπικά έως τις 2 Μαρτίου.
«Θεωρούμε ότι τα προβλήματα των δικηγόρων είναι προβλήματα τα οποία εντάσσονται στη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας των δικηγόρων είναι δεμένος με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι.
Ο κλάδος πλήττεται, αφαιρείται πολύ μεγάλο μέρος της δικηγορικής ύλης, αποδικαστηριοποιούνται ορισμένες υποθέσεις, κάτι που είναι αντισυνταγματικό κατά την άποψή μας, ενώ επιβαρύνονται οικονομικά περισσότερο οι πολίτες αντί να ελαφρύνονται» δηλώνει στα «Ρ.Ν.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης.
Κατά την άποψη του κ. Μουνδριανάκη, τα επιβαλλόμενα μέτρα, από το Μνημόνιο και τους δανειστές της Ελλάδας, στον δικηγορικό κλάδο αλλά και στο χώρο της Δικαιοσύνης, αποδυναμώνουν τον ρόλο του δικηγόρου εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών: «Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ρόλου του δικηγόρου σαν υπερασπιστή των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πολίτη, και ένας από τους λόγους, κατά την εκτίμηση και της Ολομέλειας, είναι ότι αποδομώντας τους υπερασπιστικούς μηχανισμούς του πολίτη σε μια χώρα, μπορούν να περάσουν περισσότερο εύκολα τα όποια μέτρα επιθυμούν οι όποιοι δανειστές» επεσήμανε.
Στις 2 και 3 Μαρτίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου θα συμμετάσχει στη διημερίδα που οργανώνει η ολομέλεια στην Θεσσαλονίκη, όπου επιπλέον θα συμμετάσχουν δικηγορικοί σύλλογοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 4 Μαρτίου, επίσης στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει ολομέλεια των προέδρων προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.
«Στη διημερίδα της ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν συνάδελφοί μας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, να τους ενημερώσουμε σχετικά μ’ αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης γενικότερα στην Ελλάδα, γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι προπομπός για να επιβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρόμοια μέτρα» τόνισε ο κ. Μουνδριανάκης.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012
Πηγή:rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.