Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διοικητικοι Δικαστες - Ανακοίνωση απόφασης για παράταση των κινητοποιήσεων - πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση



Αγαπητοί συνάδελφοι,
στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση της 14-09-2012, για το διάστημα από 01 μέχρι 05 Οκτωβρίου 2012, καθώς και τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την Παρασκευή 05-10-2012 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών και ώρα 10.30 π.μ.), προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Ένωσης, σε σχέση με τα μέτρα των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών μας που πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα.
        Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιαστούν τα εξειδικευμένα πια μέτρα της Κυβέρνησης, και προκειμένου να υπάρχουν κατά τη Γενική Συνέλευση όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη της ορθότερης δυνατής απόφασης.
          Σας καλούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την ίδια αποφασιστικότητα που επιδείξατε μέχρι σήμερα. Επίσης, σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 05-10-2012, προκειμένου, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να εκφράζουν την πραγματική βούληση της πλειοψηφίας των Διοικητικών Δικαστών.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Συνέχιση διακοπής τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων έως και την 20-10-2012



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνήλθε εκτάκτως, κατΆ εξουσιοδότηση της απόφασης της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  της 16-9-2012  και  αποφάσισε τα ακόλουθα:
   1. Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 10.00 πμ έως 15.00 μμ, από 01-10-2012έως και την 20-10-2012.
    2. Τη μη υποβολή εισαγγελικών προτάσεων προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρουμένων των περιπτώσεων προσωρινά κρατουμένων, υποθέσεων υπό παραγραφή και λοιπών επειγουσών δικογραφιών), τη μη περαίωση δικογραφιών της ποινικής προδικασίας (προκαταρκτικών, προανακριτικών και ανακριτικών) καθώς και την μη έκδοση διατάξεων επί εγκλήσεων και προσφυγών και πράξεων αρχειοθέτησης, από 01-10-2012 έως και την 20-10-2012. 
   Το ΔΣ δηλώνει ότι ευρίσκεται σε επαγρύπνηση και θα καθορίσει την μελλοντική στάση του για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ιδίως για την μεταβολή του τρόπου ασκήσεως του λειτουργήματος μας, ανάλογα με τις εξελίξεις των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας. 

                            Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.
   
                 Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας
      Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης               Ελένη Σκεπαρνιά
        Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου             Αντεισαγγελέας Εφετών             

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Προσοχή! Αλλαγή στις Δικονομικές Προθεσμίες των Φορολογικών και Τελωνειακών Προσφυγών!



Προς ενημέρωση των συναδέλφων και αποφυγή απώλειας δικονομικών προθεσμιών, επισημαίνεται ότι με τη διάταξη του άρθρου πέμπτου κεφ. Β’ παρ. 2 του Ν. 4079/2012 (Φ.Ε.Κ. Α’ 180/20-09-2012) ορίζεται ότι, για πράξεις που εκδίδονται ή παραλείψεις που συντελούνται μετά τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, η προθεσμία άσκησης των φορολογικών και τελωνειακών προσφυγών είναι πλέον τριάντα (30) και όχι εξήντα (60) ημέρες.
            Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη:
“2.α. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 66 του ν. 2717/1999 (Α’ 97) προστίθενται λέξεις ως εξής:
«και στις φορολογικές και τελωνειακές προσφυγές εν γένει τριάντα (30) ημερών που αρχίζει όπως ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο».
β. Οι ρυθμίσεις της παραγράφου αυτής καταλαμβάνουν πράξεις που εκδίδονται ή παραλείψεις που συντελούνται μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.”
 Από το Γραφείο Τύπου
Πηγή: dsa.gr

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣτΕ: Αναβολή του «Καλλικράτη» στα 301 Ειρηνοδικεία



Στο υπουργείο Δικαιοσύνης επέστρεψαν οι σύμβουλοι Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την ευρύτατη συγχώνευση των 301 Ειρηνοδικείων της χώρας, αναβάλλοντας παράλληλα την επεξεργασία του προκειμένου να τους σταλούν όλα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνεται ο συνταγματικός στόχος του «εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων» αλλά και για να μην επαναληφθεί το «χάος» που δημιουργήθηκε από ανάλογη συγχώνευση του παρελθόντος.
Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό επέρχεται «Καλλικράτης» στα Ειρηνοδικεία των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας με αποτέλεσμα να συγχωνευτούν κατά 50% και να φτάσουν τα 153.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011


ΠΟΛ.1186/21.9.2012
ΘΕΜΑ: Αναστολή υποβολής των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών (έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι δικηγόροι με τους εντολείς τους, των καταστάσεων των γραμματίων προκαταβολής από τους δικηγορικούς συλλόγους καθώς και των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλόμενους τους, που υποβάλλονται από τους μηχανικούς και το Τ.Ε.Ε αντίστοιχα, μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ., για την χρήση 2011.

ΔΣ Καλαμάτας: Αποχή των Δικηγόρων της Καλαμάτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας από τα καθήκοντα τους στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό, τονίζοντας τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει την έντονη αντίθεση του στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται, κατά τρόπο πρωτοφανή, στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του, μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματα του και επιπλέον οι δικηγόροι της Καλαμάτας διαμαρτύρονται για την ουσιαστική διάλυση του Τ.Υ.Δ.Ε. και την επί σειρά ήδη ετών ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής καλύψεως τους.
Η κακοδιαχείριση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος καταδικάζει το μέλλον των συνταξιούχων δικηγόρων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το δικαίωμά τους σε συντάξιμες και λοιπές παροχές.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                   (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)


Πηγή: lawnet.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (24-9-2012)




ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

       Οι Λειτουργοί του Ν.Σ.Κ., έχοντας πλήρη επίγνωση της δραματικής οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει  ο ελληνικός λαός αλλά και με  αίσθημα ευθύνης και τιμής για την αποστολή η οποία έχει ανατεθεί από την Πολιτεία στους Λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τη μείωση των αποδοχών τους σε ποσοστό 38%, ελπίζοντας ότι, παρότι η μείωση αυτή συνιστούσε τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών σε όλο το δημόσιο τομέα, με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια του Ελληνικού Λαού για έξοδο από την κρίση.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η απόφαση της ΓΣ της ΕΔΕ 22-9-2012





1.Καθημερινή διακοπή των συνεδριάσεων όλων των  Δικαστηρίων  (Πολιτικών και Ποινικών) από Δευτέρα 24-9-2012 έως 20-10-2012 κατά τις ώρες 10:00  έως 15:00.
2.Νέα ΓΣ στις 20-10-2010
3.Αναστολή δημοσίευσης πολιτικών αποφάσεων ( πλην των  επειγουσών ) από Δευτέρα 24-9-2012 έως 20-10-2012.
4.Αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων (υπηρεσία μόνον στα γραφεία).
5.Πιστή τήρηση των ισχυόντων Κανονισμών των Δικαστηρίων και σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίησή τους, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν.
6.Δικαστική επιδίωξη των δικαιωμάτων μας, με την άσκηση των αναγκαίων  ενδίκων  βοηθημάτων.
7.Μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιτροπή και συμβούλιο (πειθαρχικά, δασικές επιτροπές, κτηματολογικές επιτροπές, αθλητικά δικαστήρια κτλ)
8. Μετάβαση στα μεταβατικά μόνον μετά από προκαταβολή των εξόδων


«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Δικαιοσύνη η πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων Βασ. Θάνου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

ΓΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ 22-9-2012

«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των προεδρείων των άλλων δικαστικών Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η κ. Θάνου, στην ομιλία της, τόνισε ότι οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή, τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.
Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΔΕ χαρακτήρισε «άκαμπτη ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική» την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και κατέληξε ότι η άσκηση του λειτουργήματος των δικαστών και των εισαγγελέων αξίζουν σεβασμού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι».
Αναφερόμενος, ο κ. Φαλτσέτος, στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζονται, ενώ θα κλείσουν με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, στο οποίο και θα καθορίζεται την περαιτέρω στάση του δικαστικού σώματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

YΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,                                                    Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ   KAΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ                                           Αρ. Πρωτ. 836
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                             ΠΡΟΣ:Τους κ.κ. Προϊσταμένους των
                                                                                                   Πρωτοδικείων της Χώρας
Όπως γνωρίζετε με τον Ν, 4055/2012 όλες οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας μεταφέρθηκαν από τα μονομελή πρωτοδικεία στα ειρηνοδικεία (άρθρ. 1. 4, 5, 17, 19 παρ. 13 και 20). Ειδικά δε ο διορισμός διοίκησης και εκκαθαριστών νομικών προσώπων, η δημοσίευση καταστατικού σωματείου, η δημοσίευση διαθήκης και η κήρυξη της ως κυρίας, καθώς και η παροχή πιστοποιητικού κληρονομικού δικαιώματος γίνεται με διάταξη του ειρηνοδίκη, χωρίς να απαιτείται προσδιορισμός δικασίμου, συζήτηση στο ακροατήριο και έκδοση απόφασης (άρθρ. 1, 4 και 5).
Στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 110 του ιδίου ως άνω νόμου και ειδικότερα στην παράγραφο 2 αυτής προβλέφθηκε ότι οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας των άρθρων 1, 4 και 5 (δηλαδή οι ανωτέρω υποθέσεις για τις οποίες απαιτείται διάταξη και όχι απόφαση) μέχρι της υπαγωγής τους στα ειρηνοδικεία υπάγονται στην αρμοδιότητα του προέδρου πρωτοδικών (ή του μονομελούς πρωτοδικείου σε περίπτωση άσκησης-ανακοπής κατ' άρθρ, 740 παρ. 1 ΚΠολδ, όπως τροπ. με παρ. 1 άρθρ. 17 Ν. 4055/2012).

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 21 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην υπ’ αρ. 111/20.9.2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την:
ΑΠΟΧΗ
ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λαμβανόμενα επώδυνα οικονομικά μέτρα που πλήττουν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
             Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜ. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ                                           ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΡ. ΡΑΠΤΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
Ισχύει το ακόλουθο πλαίσιο χορήγησης αδειών:
1. Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
2. Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
3. Παραγραφές-Προθεσμίες
4. Αναστολές πλειστηριασμών

Κατά την αποχή των Δικηγόρων της Θεσσαλονίκης στις 26.9.2012, το πλαίσιο χορήγησης αδειών για τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ είναι:

Στα Πλημμελήματα:
Όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής (πλημμελήματα πραχθέντα προ της 30.6.2006 σε α΄ βαθμό και προ της 30.6.2005 σε β΄ βαθμό).
         Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης                                               Χρήστος Ηρ. Ράπτης

Πηγή: dsth.gr

Αποχή των Δικηγόρων του Πειραιά στις 26/9




Με απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι δικηγόροι Πειραιά θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει πανελλήνια απεργία μέσω των συνδικαλιστικών φορέων τους (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).
Την ημέρα της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:
α) παραγραφών – λήξεως προθεσμιών
β) αποφυλακίσεων
γ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων

Πηγή:lawnet.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (26-9-2012)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΤΕΤΑΡΤΗ  26/9/2012
ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε 24ωρη  αποχή των Δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους.

Επισημαίνεται ότι άδεια θα δίδεται στις εξής περιπτώσεις :
  1. Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
  2. Παραγραφές
  3. Προθεσμίες
  4. Αναστολές πλειστηριασμών, προσωρινές διαταγές  
Η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη – αντίκρουση  επιτρέπεται χωρίς άδεια (237 ΚΠολΔ). Στο Πρωτοδικείο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Στο Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο και Εφετείο το κλείσιμο των φακέλων παρατείνεται για μία  (1) εργάσιμη ημέρα μετά την αποχή.

πηγή:dikastis.blogspot.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση χρόνου υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων και ισοζυγίων



Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη παρατείνεται για όλους τους υπόχρεους η προθεσμία υποβολής των καταστάσεων της παρ.1 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ (π.δ.186/1992), για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2011, μέχρι 30/11/2012, ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ.
Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τα ισοζύγια της παραγράφου 6 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Πηγή: lawnet.gr

Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης - 22 Σεπτεμβρίου 2012



Καλούνται τα μέλη μας να παραστούν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που θα γίνει στις 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως – Το πάρκινγκ του Εφετείου θα είναι στη διάθεση των μελών μας).

ΘΕΜΑ: Σχεδιαζόμενη νέα μείωση των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών.
     Προτάσεις και λήψη απόφασης επί των παρακάτω μέτρων  αντίδρασης: 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχή Δικηγορων Κορίνθου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και έλαβε την εξής απόφαση:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου καταδικάζει την εκ νέου επιχειρούμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που προωθείται με την υιοθέτηση νέων βίαιων μέτρων “μνημονιακής” λογικής, πλήττοντας βάναυσα – κατά τρόπο κοινωνικά άδικο και ανάλγητο – τους θεσμούς και τον  μέσο πολίτη.

Ηλεκτρονική Υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων Πελατών/Προμηθευτών (Δ1, Δ2)

 Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων:
 1) Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1,2,3.
 2) Μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4,5,6.
3) Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7,8,9.
4) Μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0.
(Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1135/2012)

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 16-9-2012



Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) συνήλθε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που συγκλήθηκε την 16-9-2012, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, σε ποσοστό που ξεπερνά συνολικά το 50% αυτών, εξέλιξη που –εφ’ όσον υλοποιηθεί- αναμένεται να επηρεάσει την ομαλή απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς αναιρεί ουσιαστικά τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, των οποίων η θεσμική υπόσταση ως εκπροσώπων μιας από τις τρεις ισόκυρες λειτουργίες του Πολιτεύματος αποδομείται. Κατόπιν αυτού η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος :
ΟΜΟΦΩΝΑ
  Αποφασίζει τα ακόλουθα:

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ



            Σύμφωνα με την περίπτωση ε΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 52 του Κ.Φ.Ε, όπως αυτό τροποποιήθηκε με  την παραγράφου 7α του Νόμου 3943/2011 (Φοροδιαφυγή, ΚΦΕ, Φορ.κεφαλαίου, ΦΠΑ, ελεγκτ.υπηρεσίες/Θέματα ασφαλ.ταμείων κλπ)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της ΈνωσηςΔιοικητικών Δικαστών



ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ.217-218, 2ος όροφος Αμπελόκηποι—Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
e-mail : enosidioikitikondikaston@yahoo.gr
Αθήνα, 14.09.2012

ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
των Μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
​ Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η οποία συνήλθε σήμερα 14.09.2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας:

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με την τήρηση της απόφασης του Δ.Σ για διακοπή των συνεδριάσεων



    ΕΝΩΣΗ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                 
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                           Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                       Αθήνα 12-9-2012
                                                                                      
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  Σχετικά με την τήρηση της απόφασης του Δ.Σ για διακοπή των συνεδριάσεων, διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων  όλων των Δικαστηρίων  θα διαρκούν από ώρα 10.00 έως 15.00.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων


Επίσης, προγραμματίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.

Πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2012) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Οι διακοπές των συνεδριάσεων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου (15.30).

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαστικές Ενώσεις: Ψήφισμα Πανδικαστικής Συγκέντρωσης 5ης Σεπτεμβρίου 2012


Οι Δικαστικοί Λειτουργοί στην ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ που πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 αποφασίσαμε ομόφωνα τα ακόλουθα :
    Καλούμε την Πολιτεία, να μην αποστεί από την υποχρέωση που έχει να κατοχυρώνει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών , όπως αυτή μέχρι σήμερα περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον Οργανισμό Δικαστηρίων .

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διακοπή συνεδριάσεων στις 5/9 και στις 17/9



Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων (πολιτικών και ποινικών) στις 5/9 και στις 17/9.
Με την υπ΄ αριθμ. 100/3-9-2012 ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε:
Α) Τη διενέργεια Πανελλήνιας Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, την 5η Σεπτεμβρίου 2012,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.30,  στον ισόγειο χώρο της εισόδου του Αρείου Πάγου, με διακοπή των συνεδριάσεων (πολιτικών και ποινικών),  από ώρα 11:30 έως 15:00.
Β) Τη διενέργεια Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, στην Αθήνα,  την Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες,  την ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους,  17η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, με διακοπή συνεδριάσεων (πολιτικών και ποινικών) από ώρα 10:00 έως 15:00.

Πηγή: Lawnet.gr

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Δικαστικός» Καλλικράτης στα Ειρηνοδικεία


Σε «Δικαστικό» Καλλικράτη προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αξιολογώντας ως σημαντική τη συγχώνευση των 301 Ειρηνοδικείων της χώρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε γι’ αυτό το λόγο και προς επεξεργασία στο Ε’  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».  Σύμφωνα με το σχέδιο, συγχωνεύονται σε βαθμό 50% τα Ειρηνοδικεία των 17 Εφετειακών περιφερειών όλης της χώρας.

Απόφαση δικαίωσης δανειοληπτών και επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών



Το Ειρηνοδικείο Βόλου κατόπιν ομαδικής αγωγής που είχε ασκηθεί από την Ένωση καταναλωτών Βόλου δικαίωσε δανειολήπτες για ποσά που είχαν υποχρεωθεί να καταβάλλουν κατά τις συναλλαγές τους με τράπεζα.
Η απόφαση στρέφεται κατά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφαίνεται υπέρ των δανειοληπτών, κρίνοντας τα ποσά που είχαν ζητηθεί παράνομα και καταχρηστικά. Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου η τράπεζα επιβάρυνε τους δανειολήπτες με διάφορα εφάπαξ ποσά χαρακτηρίζοντάς τα ως «έξοδα ελέγχου τίτλων», «έξοδα προμήθειας - διαχείρισης στεγαστικού δανείου», «έξοδα έγκρισης δανείου»,«έξοδα αξιολόγησης αίτησης στεγαστικού δανείου», ενώ και σε κάποιες περιπτώσεις εισέπραττε προμήθεια ποσού 20,00 ευρώ ετησίως, ως «έξοδα δανείου».
Οι παραπάνω επιβαρύνσεις θεωρήθηκαν παράνομες και θα πρέπει τώρα τα ποσά αυτά να επιστραφούν στους ζημιωθέντες δανειολήπτες, καθώς η είσπραξη οποιασδήποτε προμήθειας στις πάσης φύσεως χορηγήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων απαγορεύεται.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου προτίθεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε άσκηση και άλλων ομαδικών αγωγών, στρεφόμενη κατά όλων σχεδόν των Τραπεζών.

Πηγή: lawnet.gr

Ανακοίνωση για Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις



                    ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ          
      ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
      (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
     ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-
  FAX 210 88 41 529
                   Τ.Κ. 101. 71
 e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                       Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                                               Αρ.πρωτ.:100
                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας,
  της 31ης  Αυγούστου 2012,  που επακολούθησε της κοινής συνάντησης και απόφασης των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων,  σχετικά με το θέμα το σχεδιαζόμενων νέων περικοπών των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών,  οι οποίες, παρότι κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα,  έχουν ήδη υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές (ποσοστό 38%),  αποφασίσαμε τα εξής :