Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Α)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Β) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ Δ.Ο.Υ.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
        ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

***********************

     Α) Με την παρ. 22 του άρθρου 72 του Ν. 4172/2013 (Νέος Κ.Φ.Ε), η οποία προστέθηκε με το άρθρο 26 παρ. 11 του Ν. 4223/2013, (ΦΕΚ. Α'287/31.12.2013), καταργήθηκε το άρθρο 81 του Ν. 2238/1994 που όριζε ότι απαιτείται πλέον η υποβολή πιστοποιητικού στο δικαστήριο για την έξωση του μισθωτή, από το οποίο προέκυπτε ότι δηλώθηκαν τα μισθώματα του ακινήτου κατά την τελευταία διετία από την εκδίκαση της υπόθεσης.
     Β) Επίσης στην διαδικασία για την εξάλειψη υποθήκης ή προσημείωσης με βάση δικαστική απόφαση, καταργήθηκε η υποχρέωση του αρμόδιου υποθηκοφύλακα, εφόσον διαπιστώσει ότι η εμπράγματος ασφάλεια αφορά απαίτηση έντοκη από σύμβαση, νόμο ή δικαστική απόφαση, να αρνηθεί την εξάλειψη της σχετικής υποθήκης ή προσημείωσης με βάση τη δικαστική απόφαση, αν δεν του προσκομιστεί και βεβαίωση του προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υποβλήθηκε σε αυτόν αντίγραφο της πιο πάνω δικαστικής απόφασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                                             (ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)


Πηγή: dskalamatas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.