Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται από τα ΚΕΠ - Παύουν να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης αιτήσεων


Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διότι μέσω των ΚΕΠ, διευκολύνεται περαιτέρω η εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Πηγή:newsbeast.gr

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγή τρόπου πληρωμής τέλους κτηματογράφησης


Από τις 3 Μαρτίου 2014 η πληρωμή του τέλους κτηματογράφησης θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση του προ-εκτυπωμένου Εντύπου «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΕΛΟΥΣ», το οποίο εκδίδεται από το Γραφείο Κτηματογράφησης κατά την υποβολή της δήλωσης και στο οποίο εμφανίζεται ο μοναδικός 20ψηφιος κωδικός και το ακριβές ποσό πληρωμής.
Το «Έντυπο Πληρωμής παγίου τέλους Κτηματογράφησης» (14ψηφιος κωδικός πληρωμής με ΑΦΜ + κωδικό ΟΤΑ) και η ταχυδρομική αποστολή δηλώσεων καταργούνται.
Μεταβατικό στάδιο: Πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν πριν τις 3/3/2014 με χρήση του υπό κατάργηση εντύπου (14ψηφιος κωδικός), θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υποβολή δήλωσης μέχρι και 31/3/2014. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκ νέου. 


Πηγή: www.odigostoupoliti.eu

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Σύμφωνα με την από 20-2-2014 απόφαση του ΕΤΑΑ, η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών ΤΑΝ-ΤΕΑΔ και ΤΥΠΔΑ έτους 2013 και, αντιστοίχως, παράδοσης των ασφαλιστικών βιβλιαρίων παρατείνεται έως τις 31-3-2014.

Πηγή: dsa.gr