Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Παράταση της αναστολής λειτουργίας σε 23 Πρωτοδικεία της χώρας μέχρι και 2 Ιουνίου

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Άμφισσας, Βέροιας, Έδεσσας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Πατρών, Πειραιώς, Ρόδου, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Τριπόλεως, Χαλκίδας, Χαλκιδικής, Βόλου και Μεσολογγίου μέχρι και την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014. Τα παραπάνω πρωτοδικεία θα λειτουργήσουν και πάλι από την Τρίτη 3/6.


Πηγή: legalnews24.gr

Καταργούνται οι συγκεντρωτικές τιμολογίων τριμήνου πριν εφαρμοστούν



        Προς κατάργηση εντός του Ιουνίου οδεύει σύμφωνα με πληροφορίες η υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων
πελατών-προμηθευτών ανά τρίμηνο η οποία παρ ότι ισχύει από τις αρχές του έτους δεν έχει εφαρμοστεί μετά από συνεχείς αναβολές. Η τελευταία αναβολή δόθηκε με απόφαση του κυρίου Χάρη Θεοχάρη λίγο πριν εκλογές και με βάση την απόφαση οι υπόχρεοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις και του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2014 έως τα τέλη Ιουλίου.
        Ωστόσο οι αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο από τους φοροτεχνικούς όσο και από την τρόικα για την αξία του μέτρου οδηγεί την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της αναστολής του. Ειδικότερα αμφισβητείται απόλυτα η θεωρεία Θοεχάρη ότι θα συλληφθούν τα εικονικά τιμολόγια καθώς οι ειδικοί στα φορολογικά επισημαίνουν ότι τα εικονικά τιμολόγια συλλαμβάνονται μόνο με διαδικασίες αιφνιδιαστικών και επιτόπιων ελέγχων και όχι από ηλεκτρονική βάση δεδομένων όταν θεωρητικά ταυτίζεται η αγορά με την πώληση και δεν υπάρχει άλλο στοιχείο.
       Παράλληλα οι συγκεντρωτικές προσθέτουν δυσβάστακτο κόστος όχι μόνο στις μικρές αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις δεδομένου ότι οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου Οικονομικών είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν εφαρμογή του μέτρου υποβολής ανά φορολογική ταμειακή μηχανή. Επιπλέον οι συγκεντρωτικές θεσμοθετήθηκαν από το ... παράθυρο στ τέλος του χρόνου με εμβόλιμη διάταξη στο νόμο για τον ΕΝΦΙΑ παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2013 στις συζητήσεις με την τρόικα η τελευταία είχε χαρακτηρίσει το μέτρο άχρηστο και κοστοβόρο και είχε ζητήσει να μην εφαρμοστεί.


Πηγή: fpress.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 30.6.2014

Σας γνωρίζουμε ότι επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΑΝ/ΕΤΑΑ  και εγκρίθηκε η παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών ΤΑΝ/ΕΤΑΑ και ΕΤΑΑ/ΤΥΔ  μέχρι 30/6/2014.
 http://www.dsa.gr

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κατακύρωση του μεγαλύτερου έργου Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης αξίας 10,5 εκ.



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι το έργο «Oλοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης» κατακυρώνεται στην Ένωση εταιρειών «Intrasoft Ιnternational S.A.», «ALTEC INTEGRATION A.E.» και «QUALITY AND RELIABILITY A.Ε.».
Το κύριο αντικείμενο του έργου [Link] αφορά στην ανάπτυξη λογισμικών και συστημάτων πληροφορικής, ο αρχικός προϋπολογισμός του είχε εκτιμηθεί στις 10.973.450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ το τελικό ποσό κατακύρωσης του έργου ανέρχεται στις  10.406.724,58 €. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ποιες αρμοδιότητες των ΔΟΥ μεταφέρονται στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων



Τις αρμοδιότητες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) που λειτουργούν εκτός των ΔΟΥ επεκτείνει με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.
ΤΑ ΓΕΦ λειτουργούν εκτός εφοριών στις έδρες ή περιοχές δήμων και εξυπηρετούν τις ανάγκες τοπικών κοινωνιών.
Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ των αρμοδιοτήτων αυτών περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

ΙΚΑ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης από 1 Ιουλίου


Από την 1η Ιουλίου 2014 η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενημερώνει η διοίκηση του Ιδρύματος.
Η διαδικασία είναι πολλαπλά επωφελής, αναφέρεται στη ανακοίνωση, «δεδομένου ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους».
Με τις δυνατότητες αυτές, προστίθεται, περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα Υποκαταστήματα και βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.
Η διαδικασία

Η νέα ιστοσελίδα του ΤΥΔΕ

 http://tyde-tpde.etaa.gr

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ για τους πολίτες



Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου 2014, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενισχύει και αναβαθμίζει τα ΚΕΠ, που έρχονται πλέον ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητά του.
Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:
α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων
«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:
Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:


Πηγή:www.odigostoupoliti.eu

Παράταση στις συγκεντρωτικές καταστάσεις 2013 και Α' τριμήνου 2014



Δημοσιεύτηκαν στο Φ.Ε.Κ. οι αποφάσεις με τις οποίες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων. Ειδικότερα, με την απόφαση ΠΟΛ.1148/16.5.2014, παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2013, μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2014 για όλους τους υπόχρεους.
Με την απόφαση ΠΟΛ.1149/16.5.2014 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των καταστάσεων του πρώτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014, μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014.


Πηγή: taxheaven.gr
 

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ενστάσεις για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από την Ένωση Εισαγγελέων



H Ένωση ζητά την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης μέχρι τις 31/7 προκειμένου να διατυπώσει άρτια και εξειδικευμένα τις προτάσεις της
Με επιστολή προς τον υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τα μέλη του Δ. Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για συγκεκριμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Η Ένωση επίσης, ζητά την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης μέχρι τις 31/7 προκειμένου να διατυπώσει άρτια και εξειδικευμένα τις προτάσεις της επί συγκεκριμένων διατάξεων στις οποίες όπως τονίζει, εντοπίζονται ασάφειες και αοριστίες. Σύμφωνα με την επιστολή της Ενώσεως ορισμένες απο τις προτεινόμενες διατάξεις θα επιβραδύνουν περαιτέρω την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Μερικά συμπεράσματα από τον έλεγχο των βιβλίων – ψηφοδελτίων

   Κανένας (πλην ελαχίστων γραφικών που έχουν μπερδέψει την αρθρογραφία με το trolling)  δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η διενέργεια των εκλογών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους αποτελεί γι’ αυτούς μια δοκιμασία σωματική, ψυχική και πνευματική. Ειδικά οι τελευταίες εκλογές έφεραν τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα όρια των αντοχών τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε έκπτωση στην ποιότητα της εργασίας που προσέφεραν. 
Οι παρακάτω παρατηρήσεις είναι γενικές και αφορούν όλους μας (χωρίς οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ δικαστών, δικηγόρων, γραμματέων κ.τ.λ.), και βασίζονται σε πραγματικές καταστάσεις.
Λοιπόν:

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μεταβολή ατομικών στοιχείων φορολογουμένων ηλεκτρονικά. Αριθμ. ΠΟΛ 1123 – ΦΕΚ Β 1220 – 14.05.2014



Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας, των στοιχείων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας καθώς και των προσωπικών στοιχείων των φορολογουμένων, με ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 10 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄), όπως ισχύει.
2. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄), όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄), όπως ισχύει.
4. Τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε.2 της παρ. Ε΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) περί σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα Εσόδων, όπως ισχύει.
5. Τις διατάξεις της αριθμ. Δ6Α 1015213 ΕΞ2013 (ΦΕΚ 130/Β΄ και 372/Β΄) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Οικονομικών περί «Μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οδηγίες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές 2014

           Εκδόθηκε σήμερα η εγκύκλιος για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 όπου καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014,θα επαναληφθεί η ψηφοφορία σε ορισμένους δήμους της χώρας, επειδή κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις αυτές. Για την επαναληπτική αυτή ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014, μόνο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους,το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει και επισημαίνειτα εξής:
1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18.5.2014) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.
2. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.

Με κλειδάριθμο και ΙΒΑΝ η πληρωμή εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων. Από τις 26 Μαΐου η καταβολή.

 Την επόμενη Δευτέρα 26 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων 50.000 εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματειών εφορευτικών επιτροπών που μετέχουν στις εκλογές και οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν εκτός νομού. Για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους στο Taxisnet (κλειδάριθμο), αλλά και το διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
Η διαδικασία που ακολουθείται φέτος με την καταβολή των αποζημιώσεων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματειών εφορευτικών επιτροπών συνολικού ύψους 38 εκατ. ευρώ είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες χρονιές όταν και η πληρωμή γινόταν από τις εφορίες.

Υπερισχύει της ιδιωτικής συμφωνίας η δικαστική απόφαση αναπροσαρμογής του μισθώματος (νομολογία)

ΑΠ 3/2014 (ΟΛ) : Υπερισχύει της ιδιωτικής συμφωνίας η δικαστική απόφαση αναπροσαρμογής του μισθώματος : "Η διάταξη του άρθρου 288 ΑΚ, κατά την οποία "ο οφειλέτης έχει υποχρέωση να εκπληρώσει την παροχή όπως απαιτεί η καλή πίστη, αφού ληφθούν υπόψη και τα συναλλακτικά ήθη", εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε ενοχή, ασχέτως αν αυτή απορρέει από σύμβαση ετεροβαρή ή αμφοτεροβαρή ή από άλλη δικαιοπραξία ή αν πηγάζει ευθέως από τον νόμο, εκτός αν προβλέπει άλλη ανάλογη ειδική προστασία ή αν συντρέχουν οι ειδικές προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 388 ΑΚ. Παρέχει δε η διάταξη αυτή στο δικαστή τη δυνατότητα, όταν, λόγω συνδρομής ειδικών συνθηκών, η εμμονή στην εκπλήρωση της παροχής είναι αντίθετη προς την ευθύτητα και εντιμότητα που επιβάλλονται στις συναλλαγές, να την επεκτείνει ή να την περιορίσει, με βάση αντικειμενικά κριτήρια κατά τις αντιλήψεις που κρατούν στις συναλλαγές, στο επίπεδο εκείνο, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συναλλακτικής καλής πίστης (Ολ.ΑΠ 9/1997).

Κτηματολόγιο: Ανακοίνωση σχετικά με τη “Καταχώριση δικαστικών αποφάσεων στα κτηματολογικά βιβλία”



Για την καταχώρηση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατά τις διατάξεις του Ν. 2664/1998 με περιεχόμενο τη διόρθωση αρχικών κτηματολογικών εγγραφών υποβάλλεται μια αίτηση και μία περίληψη, μετά των συνημμένων εγγράφων, η δε απόφαση καταχωρίζεται στην ενότητα των εγγραπτέων πράξεων κάτωθι της αγωγής. Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε εδώ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT) μέσω κινητού τηλεφώνου / Τμηματα Λακωνίας




Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα που περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο υλικό για το συμπληρωματικό τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών/Δημοτικών εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 μέσω κινητού τηλεφώνου.
Η ιστοσελίδα απευθύνεται στους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν, καθώς και στους Υπευθύνους των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων που θα διακινήσουν τις συσκευές. Περίπου 5.000 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά, θα συμμετέχουν στην εφαρμογή του συστήματος. Πατήστε εδώ για να μάθετε τα επιλεγμένα τμήματα.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία μετάδοσης, πατώντας στα εικονίδια που ακολουθούν. Επίσης μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που σας αφορά, επιλέγοντας την κατάλληλη ενότητα από τις επιλογές που βρίσκονται στο πάνω μέρος της σελίδας. Τέλος βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του Adobe Acrobat Reader προκειμένου τα έγγραφα να σας εμφανίζονται σωστά.

http://ekloges.ypes.gr/srt/index.html




      1 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης             3 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
      5 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης             7 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
      9 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης           13 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
    17 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης           27 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
    33 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης           47 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
    49 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης           53 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
    57 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης           63 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης
    65 Ε.Τ. Δήμου Ανατολικής Μάνης

          77 Ε.Τ. Δήμου Ευρώτα                     85 Ε.Τ. Δήμου Ευρώτα  
        87 Ε.Τ. Δήμου Ευρώτα                   111 Ε.Τ. Δήμου Ευρώτα
                        113 Ε.Τ. Δήμου Ευρώτα

129 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   135 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
137 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   141 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
145 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   147 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
153 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   157 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
159 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   167 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
169 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   173 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
179 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας                   183 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας
               187 Ε.Τ. Δήμου Μονεμβασίας

191 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            193 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
197 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            199 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
205 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            209 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
211 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            225 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
239 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            243 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
245 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            247 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
255 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            263 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
265 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            271 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
273 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            285 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
287 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            291 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
293 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            297 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
301 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης                            303 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης
                307 Ε.Τ. Δήμου Σπάρτης


Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δεύτερη (συμπληρωματική) κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων

Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, ώρα 10.00 θα διεξαχθεί δεύτερη (2η) συμπληρωματική κλήρωση για διορισμό αντιπροσώπων δικαστικής αρχής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, σε αντικατάσταση εκείνων οι οποίοι δεν παρέλαβαν μέχρι σήμερα το διορισμό τους.
Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου δε θα προβεί σε τρίτη (3η) συμπληρωματική κλήρωση οπότε, τα τυχόν κωλύματα τακτικών αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις παραπάνω δύο Κυριακές, θα αντιμετωπιστούν από τους Εφόρους της οικείας εκλογικής περιφέρειας. 


Πηγή: areiospagos.gr

Δεύτερη (συμπληρωματική) κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων

Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, ώρα 10.00 θα διεξαχθεί δεύτερη (2η) συμπληρωματική κλήρωση για διορισμό αντιπροσώπων δικαστικής αρχής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, σε αντικατάσταση εκείνων οι οποίοι δεν παρέλαβαν μέχρι σήμερα το διορισμό τους.
Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου δε θα προβεί σε τρίτη (3η) συμπληρωματική κλήρωση οπότε, τα τυχόν κωλύματα τακτικών αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις παραπάνω δύο Κυριακές, θα αντιμετωπιστούν από τους Εφόρους της οικείας εκλογικής περιφέρειας. 


Πηγή: areiospagos.gr

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση: Πληρωμή Εφόρων, Δικαστικών Αντιπροσώπων και Γραμματειών Εφορευτικών Επιτροπών



Σε συνέχεια των διατάξεων για την αποζημίωση των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων, γραμματειών εφορευτικών επιτροπών, το Υπουργείο Οικονομικών αναρτά την μορφή του αρχείου EXCEL (εδώ) το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges@gsis.gr. To ίδιο αρχείο θα πρέπει να έχει εκτυπωθεί, υπογραφεί και κατατεθεί στο αρμόδιο Πρωτοδικείο μαζί με τον σάκο των ψηφοδελτίων και το λοιπό εκλογικό υλικό.
Εκτός από το αρχείο που θα πρέπει να συμπληρωθεί επισυνάπτονται και 2 παραδείγματα ορθά συμπληρωμένων αρχείων.

Πηγή:www.gsis.gr



Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Eκλογική Αποζημίωση - Αφορολόγητη και ακατάσχετη



Ν. 4262/2014 «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A 114/2014)

Άρθρο 49
1α. Η παρ. 1 του άρθρου 108 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Σε όσους διορίζονται κατά τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών έφοροι αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής, γραμματείς εφορευτικών επιτροπών, διερμηνείς τουρκικής γλώσσας, χορηγείται ειδική αποζημίωση, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και δύναται να καταβάλλεται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.»
1β. Στην παρ. 3 του άρθρου 108 του π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως ακολούθως:
«Η αποζημίωση του παρόντος άρθρου είναι ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.»
1γ. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 131 του π.δ. 96/2007 (Α΄ 116) καταργείται όσον αφορά τις αποζημιώσεις της παραγράφου 1 του παρόντος.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εκλογική Αποζημιωση

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ 18989 (ΦΕΚ Β 1189/10-5-2014) σύμφωνα με το οποίο η ημερήσια αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές του 2014.(αφορουν και τους δύο γύρους συνολικά)

1.Όσοι είναι εντός Α και Β Αθηνών Πειραιώς και Θεσσαλονίκης 90 ευρώ Χ 12 ημερες
2.Οσοι είναι εντός έδρας εκτός των άνω πόλεων 90 Χ 9 ημέρες.
3.Οι αναπληρωματικοί εντός εδρας 90 Χ 6 ημέρες
4.Οι εκτός εδρας διορισμένοι 90 Χ 11 ημέρες
5.Οι αναπληρωματικοί εκτός έδρας 90 Χ 10 ημέρες.
6.Οι γραμματείς 200 ευρώ και για τις δύο φορές

Εκλογικά τμήματα Δήμου Σπάρτης και αριθμός εκλογέων ανά τμήμα

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών  




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ,
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ
ΤΜΗΜΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΕΚΛΟΓΕΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
191
436
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
192
450
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
193
478
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΑΓΡΙΑΝΟΙ
194
455
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΚΑΛΛΟΝΗΣ
195
289
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΚΕΦΑΛΑ
196
401
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΠΛΑΤΑΝΑΣ
197
394
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΣΚΟΥΡΑΣ
198
480
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΣΚΟΥΡΑΣ
199
544
ΘΕΡΑΠΝΩΝ
ΧΡΥΣΑΦΩΝ
200
592
ΚΑΡΥΩΝ
ΚΑΡΥΩΝ
201
482
ΚΑΡΥΩΝ
ΚΑΡΥΩΝ
202
473
ΚΑΡΥΩΝ
ΚΑΡΥΩΝ
203
484
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ
204
483
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ
205
528
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ
206
543
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ
207
537
ΜΥΣΤΡΑ
ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
208
245
ΜΥΣΤΡΑ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
209
537
ΜΥΣΤΡΑ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
210
517
ΜΥΣΤΡΑ
ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ
211
603
ΜΥΣΤΡΑ
ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ
212
528
ΜΥΣΤΡΑ
ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ
213
395
ΜΥΣΤΡΑ
ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ
214
475
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΥΣΤΡΑ
215
545
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΥΣΤΡΑ
216
542
ΜΥΣΤΡΑ
ΜΥΣΤΡΑ
217
569
ΜΥΣΤΡΑ
ΠΑΡΟΡΕΙΟΥ
218
410
ΜΥΣΤΡΑ
ΣΟΥΣΤΙΑΝΩΝ
219
234
ΜΥΣΤΡΑ
ΤΡΥΠΗΣ
220
542
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ
221
418
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ
222
517
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ
223
350
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ
224
367
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΑΡΒΙΤΣΑ
225
389
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΑΣΑΡΑΣ
226
358
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΑΣΑΡΑΣ
227
381
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΟΥΤΙΑΝΟΙ
228
426
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ
229
510
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ
230
426
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ
231
514
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ
ΚΟΝΙΔΙΤΣΑΣ
232
300
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙ
233
477
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙ
234
475
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙ
235
471
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙ
236
478
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
237
321
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΑΓΟΡΙΑΝΗ
238
283
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΑΓΟΡΙΑΝΗ
239
371
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΑΛΕΥΡΟΥ
240
317
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΒΟΡΔΟΝΙΑ
241
415
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΒΟΡΔΟΝΙΑ
242
352
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ
243
513
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ
244
547
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ
245
547
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ
246
530
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ
247
514
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΠΕΛΛΑΝΑ
248
363
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΠΕΛΛΑΝΑ
249
461
ΠΕΛΛΑΝΑΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
250
273
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΑΜΥΚΛΩΝ
251
456
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΑΜΥΚΛΩΝ
252
452
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΑΜΥΚΛΩΝ
253
463
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΑΦΙΣΙΟΥ
254
325
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΑΦΙΣΙΟΥ
255
408
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ
256
354
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ
257
383
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΚΛΑΔΑ
258
553
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
259
512
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
260
505
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
261
524
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
262
504
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
263
513
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
264
517
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
265
519
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
266
490
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
267
495
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
268
493
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
269
495
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
270
506
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
271
492
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
272
521
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
273
528
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
274
522
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
275
496
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
276
490
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
277
494
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
278
540
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
279
498
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
280
492
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
281
498
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
282
496
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
283
512
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
284
501
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
285
514
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
286
502
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
287
491
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
288
491
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
289
500
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
290
490
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
291
497
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ
292
398
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ
293
413
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΑΡΝΑ
294
532
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
295
150
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΓΟΡΑΝΟΙ
296
346
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΓΟΡΑΝΟΙ
297
366
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΚΑΜΙΝΙΩΝ
298
591
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΛΕΥΚΟΧΩΜΑ
299
431
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ
300
468
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ
301
467
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ
302
492
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ
303
476
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ
304
416
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ
305
468
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΠΟΛΟΒΙΤΣΑ
306
259
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΠΟΤΑΜΙΑ
307
512
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΣΠΑΡΤΙΑ
308
298
ΦΑΡΙΔΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΟΝΤΗ
309
290