Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εγκύκλιος σχετικά μετην επικόλληση ενσήμων δικηγόρων υπέρ Τ.Α.Ν και Τ.Ε.Α.Δ

Ο Τομέας  Ασφάλισης Νομικών του Ε.Τ.Α.Α εξέδωσε στις 27/6/2014 την υπ' αριθμόν 426 εγκύκλιο  με την οποία παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την επικόλληση των ενσήμων υπέρ Τ.Α.Ν και Τ.Ε.Α.Δ. Μπορείτε να δέιτε την εγκύκλιο εδώ

Το Νέο «Μητρώο» Δημοσίων υπηρεσιών και Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης



Το «Μητρώο» [PDF], σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι επικαιροποιήθηκε εκ νέου το «Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης», εφεξής «Μητρώο».
Το «Μητρώο» [PDF], σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, με αναφορά, στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα που συνεπάγεται και διαφορετική, κάθε φορά, σχέση εξάρτησής τους από το κράτος.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μέχρι τις 14 Ιουλίου η παράταση για τις δηλώσεις- Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών



Kατά δύο εβδομάδες, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, παρατείνεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης αποφάσισαν να παρατείνουν την υποβολή των δηλώσεων έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.
Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.
Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Επιστολή ΔΣΑ για την απασχόληση ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια με τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Ο Δ.Σ.Α. απέναντι στο μείζον ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης του θεσμού της άσκησης στα Δικαστήρια, μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λόγω της μεταφοράς από τον Ιούλιο του 2014 των σχετικών κονδυλίων από τα οποία χρηματοδοτείτο μέχρι σήμερα το ΕΣΠΑ στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, επιθυμεί να εκφράσει τις κάτωθι απόψεις του : 
  1. Ο Δ.Σ.Α. ήταν από τους πρωτεργάτες της θέσπισης της νομοθετικής δυνατότητας άσκησης ασκουμένων Δικηγόρων στα Δικαστήρια της χώρας, θεσμό που με ιδιαίτερη επιτυχία έχει εφαρμοσθεί σε όλη την Ευρώπη.
  2. Η άσκηση στα Δικαστήρια πέραν της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την πρακτική εξειδίκευση των αποφοίτων των Νομικών Σχολών, προσφέρει καταλυτική αρωγή στο έργο των Γραμματειών των Δικαστηρίων.

Ρυθμίσεις για τους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων - Ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015

   Όσοι ασφαλισμένοι οφείλουν από το 2011 και εντεύθεν ασφαλιστικές εισφορές και το φορολογητέο εισόδημά τους έχει όριο κατά μέσο όρο τις 12.000, μπορούν με αίτησή τους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) προκειμένου να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των ίδιων και των οικογενειών τους μέχρις τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.
     Αυτό ανακοίνωσε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, σημειώνοντας πως 20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκονται διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ.
    Ο ερωτών βουλευτής ωστόσο ζήτησε ειδική ρύθμιση με διεύρυνση του αριθμού των δόσεων για  εκείνους που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία και βεβαιωμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν.   
     Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου το πρώτο θέμα είναι, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να μπορούν οι οφειλέτες αυτοί να ενταχθούν σε ένα βιώσιμο σύστημα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων. 
    «Η ρύθμιση που υπήρχε έχει βελτιωθεί πολύ. Ωστόσο όπως φαίνεται από τα στοιχεία ένας μεγάλος αριθμός, μικρών κυρίως επαγγελματιών, είναι εκτός αυτής. Χρειάζεται προσαρμογή της ρύθμισης. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τρόπος, μπορεί να μην είναι καν σύστημα δόσεων, πάντως πρέπει να αφορά όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για συγκεκριμένους λόγους κι όχι εκείνους που μπορούν και κάνουν το κορόιδο» ανέφερε.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το στρες σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα των Φοιτητών Νομικής



"To στρες το όποιο συνδέεται με τη Νομική σχολή και την καθημερινότητα των νομικών επαγγελμάτων επιφέρει ένα τεράστιο τίμημα σε γνωστική ικανότητα"
Μία πρώτη αρχική σημείωση για τους Φοιτητές Νομικής με βάση προσφάτως δημοσιευμένο άρθρο στην ABΑ Journal είναι η ακόλουθη : "Αρουραίοι - πειραματόζωα που γυμνάζονται ασταμάτητα στον τροχό τους, παράγουν το διπλάσιο ποσοστό νέων, εγκεφαλικών κυττάρων, από τους αντίστοιχους που επιλέγουν καθιστική ζωή."
Αυτός λοιπόν είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η άσκηση είναι απαραίτητη, σύμφωνα με την καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστήμιου του Ντένβερ, Debra Austin, η οποία σε μελέτη της [PDF] που δημοσιεύθηκε στο Loyola Law Review μεταξύ άλλων τονίζει:
"To στρες το όποιο συνδέεται με τη Νομική σχολή και την καθημερινότητα των νομικών επαγγελμάτων επιφέρει ένα τεράστιο τίμημα σε γνωστική ικανότητα. Το άγχος μπορεί να αποδυναμώσει ή να σκοτώσει τα κύτταρα του εγκεφάλου που απαιτούνται για τη γνώση."

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΕ: Δικαίωμα και των θανόντων στην άδεια μετ' αποδοχών



Kρίθηκε ότι η χήρα του εργαζομένου μπορεί να έχει από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο νεκρός σύζυγος, οικονομικές απαιτήσεις για τις διακοπές που εκείνος δικαιούνταν
Αίσθηση έχει προκαλέσει απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι ένας εργαζόμενος, ακόμη και μετά το θάνατό του εξακολουθεί να έχει δικαίωμα για ετήσια άδεια μετ' αποδοχών.
Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται: ''Το δίκαιο της Ένωσης αντιτίθεται σε εθνικές νομοθεσίες ή πρακτικές οι οποίες, σε περίπτωση θανάτου του εργαζομένου, αποκλείουν τη χρηματική αποζημίωση που οφείλεται για την υπολειπόμενη μη ληφθείσα άδεια''.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 10-6-2014


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 10-6-2014

Την Τρίτη 10-6-2014 συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΣΑ, υπο την προεδρία του Προέδρου του ΔΣΑ κ. Βασίλη Αλεξανδρή, η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα κάτωθι :
1) Ενημέρωση για το σχέδιο του νέου ΚΠολΔ,
2) Πτυχία πανεπιστημίων Ε.Ε.,
3) Ιδιωτικό Συμφωνητικό ΙΚΑ με συνεργαζόμενους δικηγόρους,
4) Εγκύκλιος Υπουργού Δικαιοσύνης για κατώτερα όρια αμοιβής επί παγία αντιμισθία δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα.

Επιγραμματικά, στις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής, ειπώθηκαν και αποφασίσθηκαν τα εξής:

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εξετάζεται παράταση της υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxis 2.001.434 δηλώσεις εκ συνόλου 5.500.000 των οποίων έχουν εκκαθαριστεί οι 1.978.327 δηλώσεις.

Το 41,15% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ή συνολικά 814.020 δηλώσεις είναι μηδενικές, 415.423 δηλώσεις ή το 21% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων αντιστοιχούν σε πιστωτικές δηλώσεις, ενώ το 37,85% των δηλώσεων ή 748.884 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου 760 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.013 ευρώ.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εφ. Αθηνών: παράνομη η παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τις εισπρακτικές εταιρίες



Οι δικαστές έκριναν, ότι καμία διαβίβαση οικονομικών στοιχείων του οφειλέτη δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προηγηθεί πλήρης ενημέρωσή του.
Mε απόφαση του Εφετείου Αθηνών αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη και η συνεχής όχλησή του από εισπρακτικές εταιρίες, συνιστούν προσβολή προσωπικότητας που θεμελιώνει δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο με την υπ' αριθμόν 1437/14 απόφασή του, επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρώ υπέρ δανειολήπτη για την παράνομη διαβίβαση δυσμενών οικονομικών του στοιχείων σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία μέσω τηλεφωνικών οχλήσεων, προκαλούσε ψυχική αναστάτωση σε συγγενικά του πρόσωπα.
Οι δικαστές έκριναν, ότι καμία διαβίβαση οικονομικών στοιχείων του οφειλέτη δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προηγηθεί πλήρης ενημέρωσή του, ενώ η εισπρακτική εταιρεία έχει υποχρέωση να τον ενημερώσει εγγράφως ότι θα προχωρήσει σε χρήση τους, αλλιώς πρόκειται για απαγορευμένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, που μπορεί να στοιχειοθετήσει ευθύνη για διοικητικές και ποινικές κυρώσεις αλλά και υποχρέωση αποζημίωσης.
Αφορμή για την απόφαση, που ανοίγει το δρόμο για να αμύνονται οι πολίτες με αγωγές αποζημίωσης απέναντι στην παράνομη διαρροή δεδομένων τους, στάθηκε υπόθεση κατά την οποία είχε συναφθεί τραπεζικό δάνειο ύψους 25.000 €, εξοφλητέο σε 48 μηνιαίες δόσεις και η τράπεζα καταχώρισε πλήρη στοιχεία του δανειολήπτη.
       Ωστόσο, επειδή καθυστέρησαν οι τρεις τελευταίες δόσεις και αφού η τράπεζα ανέθεσε την είσπραξη σε ειδική εταιρεία, στην οποία γνωστοποίησε όλα τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα του οφειλέτη, χωρίς προηγούμενη σαφή ενημέρωσή του, υπάλληλος της εισπρακτικής άρχισε να τηλεφωνεί στην επιχείρηση της συζύγου του οφειλέτη, αλλά και στον γιο του, το οποίο καλούσε για να επιβεβαιώσει τις οφειλές του πατέρα του.  
Ακόμη, κρίθηκε ότι το βάρος της απόδειξης για την προηγούμενη ενημέρωση, τη συγκατάθεση, την οφειλή και την ταυτοποίηση του προσώπου, την έχει το πιστωτικό ίδρυμα και η συνεργάτης του εισπρακτική εταιρεία.


Πηγή:lawnet.gr

Έως τις 18 Ιουνίου 2014 η πληρωμή δικαστικών αντιπροσώπων, γραμματέων κλπ

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι το αργότερο έως τις 18 Ιουνίου 2014 θα έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΓΓΠΣ στις 16 Ιουνίου 2014 θα σταλούν οι εντολές πληρωμής στην Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ (ΔΙΑΣ) και το αργότερο μέσα σε δύο ημέρες, ήτοι έως τις 18 Ιουνίου 2014 τα χρήματα θα έχουν μπει στο λογαριασμό των 50.000 δικαστικών αντιπροσώπωνγραμματέων, εφόρων,  αναπληρωτών εφόρων και  αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων.

Πηγή: www.odigostoupoliti.eu

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγόρων Ελλαδας 10.06.2014



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  
Προς  Αθήνα,
3.6.2014
Τους κ.κ. Προέδρους
της Συντονιστικής Επιτροπής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 10 Ιουνίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 4 μ.μ., στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέματα:
Ενημέρωση για το σχέδιο νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (προτάσεις επιτροπής Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος)
Πτυχία Πανεπιστημίων Ε.Ε.
Ιδιωτικό Συμφωνητικό ΙΚΑ με συνεργαζόμενους δικηγόρους
Εγκύκλιος Υπουργού Δικαιοσύνης για κατώτερα όρια αμοιβής επί παγία αντιμισθία δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα 9 Μαΐου 2014
ΘEMA: ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ - ΔΗΛΩΣΗ - ΚΩΔ. 601-605
**************
Κατόπιν επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζητήθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με την καταχώριση στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 (χρήση 2013) του προκαταβληθέντος από τους Δικηγόρους φόρου μέσω των γραμματίων προκαταβολής.
Ειδικότερα, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων παρατηρήθηκε το φαινόμενο να περιλαμβάνεται στο Κ.Α. 605, που είναι προσυμπληρωμένος, μόνο η παρακράτηση φόρου επί του μερίσματος (στους Συλλόγους που έδωσαν μέρισμα) και όχι ο προκαταβληθείς φόρος μέσω των γραμματιών προκαταβολής.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας πληροφοριακών  Συστημάτων, ο προκαταβληθείς φόρος επί των γραμματίων θα συμπληρώνεται από τον υποβάλλοντα τη δήλωση στον Κ.Α. 601 της δήλωσης, με βάση τις χορηγηθείσες από τους οικείους.
Παραλλήλως, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα επιλυθεί και το ζήτημα με την υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων, όταν συμπληρώνεται ο Κ. Α. 601, ώστε να αποφευχθεί περιττή γραφειοκρατία, δεδομένου ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ήδη αποστείλει τις αντίστοιχες δηλώσεις, που επιτρέπουν τη διασταύρωση.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                       (ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)


Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΠ 1114/2013: Η μη καταβολή μισθού στον εργαζόμενο δεν συνιστά αδικοπραξία



ΑΠ 1114/2013: Η μη καταβολή μισθού στον εργαζόμενο δεν συνιστά αδικοπραξία και επομένως δεν γεννά αξίωση αποζημίωσης για ηθική βλάβη: "Κατά το άρθ. 345 § 1 ΑΚ ο υπερήμερος οφειλέτης, εκτός από την παροχή, οφείλει και αποζημίωση για την ζημία του δανειστή από την καθυστέρηση, κατά δε το άρθ. 345 του ιδίου Κώδικα επί χρηματικής οφειλής ο δανειστής σε περίπτωση υπερημερίας έχει δικαίωμα ν' απαιτήσει τον τόκο υπερημερίας, που ορίζεται από το νόμο ή με δικαιοπραξία, χωρίς να είναι υποχρεωμένος ν' αποδείξει ζημία, εάν, όμως, αποδείξει και άλλη θετική ζημία και εφόσον στο νόμο δεν ορίζεται διαφορετικά, έχει δικαίωμα ν' απαιτήσει και αυτήν. 

ΟλΑΠ 3/2014 – Μειώνονται τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης με απόφαση του Αρείου Πάγου



Μια απόφαση που θα δώσει βαθιά ανάσα στους δοκιμαζόμενους λόγω κρίσης  χιλιάδες ενοικιαστές επαγγελματικής στέγης – εμπορικών μισθώσεων, εξέδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παγιώνοντας ουσιαστικά το καθεστώς των χαμηλών ενοικίων που είχαν επιτύχει δικαστικά οι ενοικιαστές. Ουσιαστικά, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (3/2014) εγγυάται στην πράξη ότι θα παραμένουν για πολύ καιρό «ψαλιδισμένα» όσα ενοίκια μειώνονται δικαστικά λόγω της πρωτοφανούς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, που έχει πλήξει την αγορά.
Έτσι, όσοι έχουν καταφέρει (ή πρόκειται να πετύχουν) τη δικαστική μείωση των υψηλών ενοικίων τους μέσα από σχετικές αγωγές που επικαλούνται τη δυσμενή αιφνίδια οικονομική μεταβολή των τελευταίων ετών, θα είναι κερδισμένοι και στο μέλλον.
Κι αυτό γιατί συνήθως η δικαστική μείωση του ενοικίου ίσχυε για το πολύ 1 έως 1,5 έτος και στη συνέχεια ο ενοικιαστής θα έπρεπε να προσφύγει ξανά από την αρχή στα δικαστήρια, για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να υφίσταται μία υπέρμετρα δυσμενής γι΄ αυτόν κατάσταση, που πρέπει να ανατρέψει τα συμφωνημένα στο μισθωτήριο ποσά.
Τι προβλέπει η απόφαση

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γ. Μαυραγάνης: Οι δικηγόροι απολαμβάνουν έμμεσων φοροελαφρύνσεων



          Με έμμεσους τρόπους θα υπάρξει η φορολογική ελάφρυνση των δικηγόρων, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ζητούσε την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στους δικηγόρους, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «οι δικηγόροι με το νέο φορολογικό νόμο έχουν μία σειρά από δαπάνες (ασφαλιστικές εισφορές, επισφαλείς απαιτήσεις) που αναγνωρίζονται ως εκπίπτουσες δαπάνες» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους δικηγόρους.
      Για τον υπολογισμό του ΦΠΑ ο Γ. Μαυραγάνης είπε ότι θα γίνει, όχι με βάση τις αποδείξεις, αλλά με βάση αυτά που θα εισπράττουν οι δικηγόροι.