Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ασφαλιστικές Εισφροές 2014

Ανακοινώθηκαν από το Ε.Τ.Α.Α (Τομέας Ασφάλισης Νομικών) οι ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2014. Μπορείτε να τις δείτε εδώ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων την Πέμπτη 30/10 λόγω πανδικαστικής συγκέντρωσης



Τη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 12.00 έως τις 15.00 την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 λόγω διοργάνωσης πανδικαστικής συγκέντρωσης αποφάσισαν οι δικαστικές ενώσεις. Συγκεκριμένα οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του ΕΣ και μελών του ΝΣΚ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι Δικαστικές Ενώσεις αποφάσισαν τη διοργάνωση Πανδικαστικής Συγκέντρωσης και Συνέντευξης Τύπου, την 30η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, προς δημόσια ανάδειξη και συζήτηση των σοβαρών θεσμικών ζητημάτων της Δικαιοσύνης (απαξίωση του θεσμικού ρόλου των Δικαστικών Λειτουργών, μεγάλα κενά οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων, μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων κλπ.).
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συναδέλφους, όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, να συμμετάσχουν, και όσοι εξ’ αυτών επιθυμούν να κάνουν ολιγόλεπτη παρέμβαση (μέχρι 5΄) παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την 27η – 10 – 2014 στα γραφεία της Δικαστικής Ένωσης στην οποία ανήκουν. Για να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής των Συναδέλφων, οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων θα διακοπούν από ώρα 12:00 έως 15:00». 

 Πηγή: Legalnews24.gr
 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίδομα μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ



  Αριθμ. Φ.10060/15858/606 – ΦΕΚ Β 2665 – 08.10.2014
Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4097/2012 (Α 235).
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), οι οποίες ασκούν αποκλειστικά ελεύθερο επάγγελμα, δικαιούνται λόγω κυοφορίας και λοχείας, μηνιαίο επίδομα μητρότητας, ύψους διακοσίων (200) € για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αυτού είναι η ύπαρξη ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθένειας σε είδος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος αποκλειστικά. Για τη χορήγηση απαιτείται η υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α - ΕΤΑΜ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                   
         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ               
Καλαμάτα 30 Σεπτεμβρίου 2014    

ΑΝΑΚΟΙΝΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ» ΤΟ Ι.Κ.Α – ΕΤΑΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ -  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α - ΕΤΑΜ

Κοινοποίηση:
1/ Προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας
2/ Προς τον Διοικητή του Ι.Κ.Α Ροβέρτο Σπυρόπουλο

************
Μετά το πρώτο αρχικό κατάπτυστο συμφωνητικό, με το οποίο το Ι.Κ.Α - ΕΤΑΜ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την προνομιακή του θέση ως εργοδότης απέναντι στους συνεργαζόμενους δικηγόρους, με τρόπο προκλητικό, παραβαίνοντας όχι μόνο τους Νόμους του Κράτους και τα συναλλακτικά ήθη, αλλά και κάθε έννοια ηθικής και τη αρχική επιδίωξη του Ι.Κ.Α - ΕΤΑΜ να ζητά ειδική συμφωνία στις αμοιβές των δικηγόρων, κατώτερη από τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αποφάσισαν την αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του ΙΚΑ, αποχή η οποία είχε αρχίσει από τις 5-5-2014.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΦΟΒΕΡΗ "ΤΡΙΠΛΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ !!!



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθ. πρωτ. :11579

ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Αγίου Κωνσταντίνου 16, 102 41, Αθήνα
Πληρ.: Πέτρος Τριανταφυλλίδης Αντιπρόεδρος ΝΣΚ
Τηλ.: 210- 52.25.289
FAX : 210- 52.20.288
ΠΡΟΣ : 1) Τους Διευθυντές Αθηνών-Πειραιώς και όλων των Τοπικών και Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
2) ΄Ολους τους δικηγόρους Αθηνών –Πειραιώς και των Τοπικών και Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που υπηρετούν με ανάθεση κατά υπόθεση.
3) Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών
Κοινοποίηση: Γραφείο Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΘΕΜΑ: Τηρητέα πορεία επί των δικαστικών υποθέσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την υπογραφή και θέση σε εφαρμογή του Νέου Συμφωνητικού-Αμοιβολογίου των δικηγόρων με ανάθεση κατά υπόθεση (κατ΄ αποκοπήν) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
-------------------------
Σας γνωρίζομε ότι μετά την ισχύ του Νέου Κώδικα περί Δικηγόρων το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να αντιμετωπίσει στις παραστάσεις των δικηγόρων στα διάφορα δικαστήρια αμοιβές κατά πολύ υψηλότερες απ΄ αυτές που ίσχυαν στον προηγούμενο Κώδικα περί Δικηγόρων και στο Συμφωνητικό- Αμοιβολόγιο των δικηγόρων με ανάθεση κατά υπόθεση που ίσχυσε στο παρελθόν.