Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εργαλείο πρόβλεψης δικαστικών αποφάσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. κάνοντας χρήση εφαρμογής λογισμικού η οποία λειτουργεί με στατιστικές μεθόδους και έχει τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών και δεδομένων από διάφορες πηγές, πέτυχε να προβλέψει, με 70 τοις εκατό ακρίβεια, το αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, των τελευταίων 60 ετών.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. κάνοντας χρήση εφαρμογής λογισμικού η οποία λειτουργεί με στατιστικές μεθόδους και έχει τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών και δεδομένων από διάφορες πηγές, πέτυχε να προβλέψει, με 70 τοις εκατό ακρίβεια, το αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, των τελευταίων 60 ετών.
Η εφαρμογή με την ονομασία Predictor είναι δημιούργημα των Καθηγητών Νομικής κ.κ. Τζος Μπλάκμαν, Μάικλ Μπομαρίτο και Νταν Κατζ. Η λειτουργία του βασίζεται σε μια μαθηματική έννοια η οποία προσαρμόζεται στις αλλαγές που επιφέρει κάθε καινούρια πληροφορία η οποία συλλέγεται.
Όπως επισημαίνει ο Καθηγητής Μπλάκμαν, δεν πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή που λειτουργεί εις βάρος των δικηγόρων, καταπατώντας το έργο τους, αντιθέτως, αποτελεί ένα πρωτότυπο εργαλείο μέσω του οποίου επιδιώκεται η δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερης δικαστικής κρίσης. Οι δημιουργοί του επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά επί της ουσίας είναι το εφαλτήριο για τη βελτίωση της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων.

Πηγή: lawnet.gr

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ (ΤΥΔΕ)




Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Συστήματος "ΑΤΛΑΣ" - Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης - Ασφαλιστικής Ικανότητας, στο οποίο καταχωρούνται τα στοιχεία Ασφάλισης και Ασφαλιστικής Ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της Χώρας μετά από απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Νόμος 4237/2014) και σύμφωνα με το ΦΕΚ 1635/τεύχος Β΄/20-6-2014 καταργήθηκαν οι χειρόγραφες θεωρήσεις και η αποστολή ή επικόλληση αυτοκόλλητης ετικέτας θεώρησης στα βιβλιάρια ασθενείας σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Επομένως, οι θεωρήσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, των άμεσων και έμμεσων μελών. Σε περιπτώσεις τυχόν διαφορών θα επικοινωνείτε είτε με το Σύλλογο είτε με το ΤΥΔΕ.


Πηγή:tyde-tpde.etaa.gr

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΥΔΕ 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Aνακοινώθηκαν από το ΕΤΑΑ - Τ.Υ.Δ.Ε. οι ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2014, οι οποίες έχουν ως εξής:

ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ (ΜΕΧΡΙ 31/12/1992)
ΚΑΤΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ 300,00€ + 54,00 € = 354,00 € (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ)
ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ   600,00€ +54,00€ = 654,00€ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ)

ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ (ΑΠΟ 1/1/1993 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗ 2Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΝ 1/1/2014
ΚΑΤΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ   27,50€ Χ12=330,00€ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ)
ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ    55,00€ Χ12=660,00€ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ)

ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ (ΑΠΟ 1/1/1993 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ 2Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΝ 1/1/2014

25,00 € Χ12=300,00€ (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ)

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμπλήρωσης των βιβλιαρίων μπορείτε να δείτε εδώ


 


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΧΗΣ

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας το συντονιστικό αυτο όργανο των δικηγόρων πρότεινε πανελλήνια αποχή διαρκείας απο Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και τη διοργάνωση πανελλήνιου δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την 2η και 3η Δεκεμβρίου σε ολους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας σχετικά με την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Με την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ δεν έχουν επιλυθεί δομικά ζητήματα της Δικαιοσύνης (μηχανοργάνωση, υποδομές, προσωπικό) επιχειρείται βαθιά τομή στην δικαστική επίλυση των διαφορών που την αποτελεσματικότητα της αμφισβητούν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες της χώρας (δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, δικαστές) ενώ οδηγεί σε μείωση της ύλης και για τους δικηγόρους και για τους δικαστές μεταβάλλοντας θεμελιώδεις αρχές του νομικού πολιτισμού.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

            Η σημαντική αυτή εξέλιξη προέκυψε από σχετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Βελγίου, στο οποίο, όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικούς μήνες εκκρεμούσε αίτηση Δικηγορικών Συλλόγων του Βελγίου για ακύρωση της επιβολής ΦΠΑ στις αμοιβές των δικηγόρων, ενώ παρέμβαση υπέρ των αιτούντων είχε ασκήσει και το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE).

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες : Υπονόμευση του δικαιώματος πρόσβασης στη δικαιοσύνη, του δικηγορικού απορρήτου και της αρχής της ισότητας



        “Στόχος και δέσμευσή μας είναι: Να επεκταθεί η μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους”. Με την πρόσφατη αυτή εξαγγελία (μπορείτε να τη δείτε εδώ) ο Πρωθυπουργός άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για το προσήκον μέτρο κατά την επιβολή ΦΠΑ.


Η ένταξη της παροχής νομικών υπηρεσιών στο καθεστώς (πλήρους) ΦΠΑ προκαλεί δικαιοπολιτικό προβληματισμό αναφορικά με ζητήματα που υπερβαίνουν κατά τα συντεχνιακά συμφέροντα των δικηγόρων. Αφορούν πρωτίστως την διασφάλιση του δικηγορικού απορρήτου, την εξασφάλιση ουσιαστικής δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τους πιο αδύναμους πολίτες και την τήρηση της αρχής της ισότητας.
Η υπαγωγή των νομικών υπηρεσιών στο καθεστώς ΦΠΑ εγείρει τρία εξόχως σοβαρά ζητήματα που δεν έχουν επαρκώς ως τώρα συζητηθεί στο δημόσιο διάλογο:

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση Γ.Σ. ΔΙκηγόρικού Συλλόγου Αιγίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε έκτακτη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2014 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα ακόλουθα:
1) Αποχή όλων των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους από 19/11/2014 μέχρι και την 24-11-2014. Στην αποχή θα συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι έμμισθοι Δικηγόροι σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. Δεν θα συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου σε επιτροπές και συμβούλια Ν.Π.Δ.Δ. του Δημοσίου και γενικά σε οποιαδήποτε επιτροπή ασκούν καθήκοντα κατά την διάρκεια της αποχής. Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 θα συνέλθει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σώμα προκειμένου να καθορίσει εκ νέου την στάση του μετά την σύγκληση της Ολομέλειας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.
2) Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου να υποβάλλει στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ως πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου την ως άνω μορφή αποχής με χρονικό ορίζοντα πλέον μέχρι την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το πλαίσιο της χορήγησης αδειών κατά την αποχή 19-21/11/2014





Το πλαίσιο της χορήγησης αδειών έχει ως εξής:
Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
 Παραγραφές - Προθεσμίες
Αναστολές πλειστηριασμών
Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών-Συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή
Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό .
Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Για το κλείσιμο των φακέλων θα εκδοθεί χωριστή ανακοίνωση.  


Πηγή: dsa.gr

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

τριήμερη πανελλαδικη αποχη δικηγορων 19-21/11/2014



Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους (από Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014) αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των…
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας:
«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠολΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί –ήδη τον Αύγουστο- από την  Oλομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι –στην πλειονότητά τους- ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας.
Είναι δε γνωστό ότι στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:
α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.
β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.
Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών.
Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης».

Πηγή: newsbomb.gr / inews.gr

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΌΕΔΡΟΣ

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  14/11/2014

Συγκαλείται εκτάκτως, αύριο Σάββατο 15/11/2014 και ώρα 12.30, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η έκτακτη σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε, ευθύς αμέσως μόλις η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα Παρασκευή και ώρα 15.45 μμ,  το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως είχε αποφασισθεί στη προηγούμενη συνεδρίαση της.
Η Συντονιστική Επιτροπή θα μελετήσει το σχέδιο νόμου και θα διαμορφώσει προτάσεις για την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού Σώματος.

Πηγή: dsa.gr

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 13-11-2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠΟΛΔ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
ΠΡΟΣ
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝ: Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων
κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη 13-11-2014 την 24ωρη προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου από τα καθήκοντά τους μετά την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου από τον Διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι το Νομοσχέδιο που αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομία (Κ.πολ.Δ.) θα κατατεθεί διατηρώντας μεταξύ άλλων τις διατάξεις για κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης.
Δυστυχώς το Υπουργείο προωθεί των ψήφιση ενός νομοσχεδίου του Νέου Κ.πολ.Δ. χωρίς να λάβει υπ’ όψιν την σύσσωμη αντίδραση των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου, του Πρωτοδικείου Αθηνών και εν γένει όλου του Νομικού κόσμου της Χώρας.

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27-11-2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                11/11/2014

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας
        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει ειδική επιτροπή συμβούλων, η οποία σε συνεργασία με το προεδρείο του Συλλόγου, θα καταγράψει και θα ιεραρχήσει, άμεσα, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών, ως κορυφαία αξιολογούνται, οι ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων καθώς και η διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής!
       Η ίδια Επιτροπή θα προτείνει  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών καθώς και τρόπους αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, ώστε να εισακουσθεί από την κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις.   
     Η επιτροπή του ΔΣΑ αποτελείται από τους συμβούλους Βασ. Βραχιώτη, Μιχ. Καλανζτόπουλο, Ελ. Ράντο, Δημ. Αναστασόπουλο και Βασ. Παπαστεργίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω,  αποφάσισε επίσης να συμμετάσχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στην Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014, απέχοντας εκείνην την ημέρα από όλα τα δικαστήρια.


Πηγή: dikigorosdramas.blogspot.gr/

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ   
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                             
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                7/11/2014
Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την Παρασκευή, 7/11/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Ευθύς αμέσως, μόλις κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης,  το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα συνεδριάσει αυθημερόν προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω  στάση του δικηγορικού σώματος.
Κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, συγκροτήθηκε επίσης σε σώμα η Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 80423/24-10-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 2923/30-10-2014)

Πηγή: dikigorosdramas.blogspot.gr/