Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΑ για αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Αριθ. 31393 – ΦΕΚ B 1929 – 09.09.2015
Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους
Άρθρο 1
Δικαιούχοι Αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων
1. Στους διοριζόμενους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα επόμενα άρθρα.
2. Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:
α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και
β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
3. Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων κ.λπ, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Άρθρο 2
Καθορισμός Αποζημίωσης
Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:
α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών, καταβάλλεται ποσό ενενήντα πέντε ευρώ (95,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό ογδόντα ευρώ (80,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.
γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.
Άρθρο 3
Καθορισμός Ημερών Αποζημίωσης
α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καθορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές εφόρους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες απασχόλησης.
β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του νομού που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται τέσσερις (4) ημέρες απασχόλησης
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ορίζονται δύο (2) ημέρες απασχόλησης.
ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης
Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α ́ και Β ́ Αθηνών, Νομού Αττικής, Α ́ και Β ́ Πειραιά, Α ́ και Β ́ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται πέντε (5) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές τους ορίζονται δύο (2) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τρείς (3) ημέρες.
iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του νομού που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται πέντε (5) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ορίζονται τρεις (3) απασχόλησης.
iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινούνται σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού Χίου, Λήμνος και Αγίος Ευστράτιος του νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκίαθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για έξι (6) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών.
Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι τρεις (3).
Ειδικά οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κως, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους το ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης, ορίζεται το αντίστοιχο με την παράγραφο β.i του παρόντος άρθρου.
v. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας
Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ορίζεται μία (1) ημέρα απασχόλησης.

Το ΦΕΚ με το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ  εδώ  και τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ εδώ

 
Πηγή: http://www.odigostoupoliti.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.