Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Γερμανία: Επίσημη αναγνώριση του Bitcoin. To ψηφιακό νόμισμα Bitcoin αναγνώρισε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας

Στην επίσημη αναγνώριση του Bitcoin, ως νομισματικής μονάδας, προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Die Welt”. Η Γερμανία καθίσταται έτσι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει ρητά το πολυσυζητημένο ηλεκτρονικό νόμισμα, ως πραγματικό χρήμα.

Το Bitcoin, το οποίο αντιμετωπίζεται καχύποπτα από πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και έχει καταστεί πολλάκις αντικείμενο έρευνας από εθνικές εποπτικές αρχές, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανοίγουν online λογαριασμούς και να πραγματοποιούν πληρωμές καθώς και κάθε εμπορικές συναλλαγές σε αυτό. Πρόκειται για ένα «νόμισμα χωρίς σύνορα», όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του, η χρήση του οποίου ωστόσο μέχρι στγμής, δημιουργεί συχνά υποψίες για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.
Η αναγνώριση του Bitcoin από τις οικονομικές αρχές της Γερμανίας ως «νομισματικής μονάδας» και «ιδιωτικού χρήματος» συνεπάγεται τη δυνατότητα φορολόγησης των συναλλαγών που γίνονται σε αυτό, ενώ η γερμανική κυβέρνηση αναζητά ήδη τις κατάλληλες φορολογικές μεθόδους για την περίσταση, καθώς επικρατεί η άποψη, ότι οι πωλήσεις σε νομίσματα Bitcoin δε θα πρέπει να απαλλάσσονται από το σχετικό φόρο.
Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα δικαστήριο του Texas παρείχε αναγνώριση στο Bitcoin, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα διάπραξης οικονομικής απάτης μέσω αυτού σαν να ήταν κανονικό νόμισμα, την ίδια στιγμή που άλλες αμερικανικές αρχές επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες, για αθέμιτες συναλλακτικές πρακτικές, με τη χρήση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού νομίσματος.

Πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.