Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με την υπ’ αρίθμ. 136/2013 απόφαση της Αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται η λειτουργία του Street View

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ’ αριθμ. 136/2013 απόφασή της [PDF] και αφού έλαβε σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία από την Google, ήρε τις εντάσεις της και επέτρεψε τη λειτουργία της υπηρεσίας, η οποία είχε διακοπεί το 2009, εν μέσω αμφιβολιών και ανησυχιών για την επεξεργασία προσωπικών στοιχείων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Google δεσμεύεται ότι τα δεδομένα που αφορούν πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων θα “θολώνονται” αυτόματα, ενώ θα υπάρχει εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να ζητηθεί η “θόλωση” δεδομένων σε περίπτωση που αυτό δεν έχει προβλεφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των προσόψεων οικιών.
Η Google οφείλει να ενημερώσει μέσω του τύπου και σχετικής με την υπηρεσία ιστοσελίδας, ποιες περιοχές πρόκειται να φωτογραφηθούν και το χρονικό διάστημα στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση, ενώ σε αντίστοιχη ενημέρωση οφείλει να προχωρήσει εκ των προτέρων για τη διάθεση της υπηρεσίας στο κοινό.
Αν η διάθεση γίνει ταυτόχρονα για όλες τις ελληνικές περιοχές που έχουν φωτογραφηθεί, τότε η ενημέρωση μέσω του τύπου πρέπει να γίνει σε δυο από τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, καθημερινή και κυριακάτικη.


Πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.