Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Χορήγηση ψηφιακών υπογραφών σε Δικηγόρους


Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα 24-8 ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιάννης Αδαμόπουλος με τους Υφυπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσο Βολουδάκη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστα Καραγκούνη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλα Κανελλοπουλο, συζητήθηκε η προώθηση της διαδικασίας χορήγησης ψηφιακών πιστοποιητικών στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εφαρμογή στην πράξη του έργου της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου και της εν γένει υποστήριξης των σχετικών εφαρμογών.

Αντικείμενο συζήτησης κατά την ως άνω συνάντηση αποτέλεσαν, κατά κύριο λόγο, οι λειτουργικές προδιαγραφές των υπό χορήγηση ψηφιακών πιστοποιητικών και το σύνολο των ενεργειών στις οποίες καλούνται να προβούν και να συνδράμουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, έτσι ώστε τα μέλη του δικηγορικού σώματος να εξοικειωθούν πλήρως με τις νέες εφαρμογές και να καταστεί εντέλει εφικτό να αξιοποιηθούν οι τελευταίες πλήρως στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Παράλληλα, η θέση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την προώθηση του έργου, η οποία και πραγματοποιήθηκε, αναμένεται - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ως άνω Υπουργείων, όπως αυτές μας γνωστοποιήθηκαν σήμερα - να οδηγήσει στην έναρξη της διαδικασίας χορήγησης ψηφιακών πιστοποιητικών σε Δικηγόρους εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως έχει - επανειλημμένα και έμπρακτα -  αποδείξει μέχρι σήμερα, αντιλαμβάνεται ως μεγίστης σημασίας την αναγκαιότητα προώθησης της εφαρμογής και χρήσης των νέων τεχνολογιών, με στόχους την διευκόλυνση και αποφόρτιση της δικηγορικής καθημερινότητας και την ενίσχυση της προσπάθειας επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής της Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναρμόδιους φορείς και να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στον εκσυγχρονισμό των δικαστηριακών διαδικασιών, η οποία άλλωστε αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των Δικηγόρων της χώρας.

Από το Γραφείο Τύπου(24-8-2012)
Πηγή: dsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.