Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Αυτά είναι τα δέκα μέτρα που μετέφερε ο courier Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στους εκπροσώπους των δικηγόρων, ως προαπαιτούμενα για να πάρουμε τη δόση μας (καλά, πρεζάκια είμαστε;). Φυσικά, αυτά, όπως και τα προηγούμενα, εξυφαίνονται από συμφέροντα εντός της Ελλάδας και αποσκοπούν στη βίαιη έξοδο χιλιάδων συναδέλφων από το επάγγελμα και το ρίξιμό τους στον Καιάδα της ανεργίας και στην άνευ όρων υπαλληλοποίηση των υπολοίπων προς όφελος μεγάλων δικηγορικών εταιριών. Διαβάστε το 10-ΛΟΓΟ:

1.Κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια.
2.Κατάργηση των κατωτάτων ορίων μισθών των εμμίσθων δικηγόρων, βάσει του ν.1093/80.
3.Δυνατότητα διενέργειας ελέγχου τίτλων στα Υποθηκοφυλακεία και σε συμβολαιογράφους.
4.Δυνατότητα σύναψης πλέον της μίας πάγιας αντιμισθίας σε δικηγόρους και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!
5.Δυνατότητα επαναδιορισμού συνταξιούχου δικηγόρου στα Μητρώα ενός ΔΣ.
6.Αναπροσαρμογή των ”ποσών αναφοράς”με τα απο Π.Δ. της Κυβέρνησης, αναφορικά με τις ”νόμιμες αμοιβές του ν.3919/11.
7.Μειώνοται τα έσοδα των ΔΣ μέσω της τροποποίησης του ποσοστού 3% στα γραμμάτια προείσπραξης, σε εφάπαξ πάγιο ποσό. Αποσύνδεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων από τις αμοιβές μας.
8.Δυνατότητα διορισμού ως δικηγόρων συνταξιούχων άλλων κλάδων.
9 Δυνατότητα ορισμού ως Μεσολαβητών του ν.3898/10 και μη δικηγόρων.
10.Αίρει την πλήρη απαγόρευση συνεργασιών μεταξύ δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών (π.χ.λογιστές, συμβολαιογράφους κοκ- ΠΟΛΥΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ).
Θέλουν να διαλύσουν ότι έχουν αφήσει όρθιο. Μετά από το ΦΠΑ, την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών (ήδη οι συνάδελφοι κυρίως των ασφαλιστικών εταιριών βιώνουν δραματικά τις μειώσεις των αμοιβών τους), τις δικηγορικές εταιρίες, τη διαφήμιση, τα αντικειμενικά κριτήρια, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη διάλυση του συστήματος υγείας και την επιβολή κρατικού τιμολογίου έρχεται και η χαριστική βολή με τα παραπάνω μέτρα. Ήδη την Τρίτη 7-2-12 συνεδριάζει η Συντονιστική των δικηγορικών συλλόγων και την Πέμπτη 9-2-12 η Ολομέλεια των Προέδρων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα.
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ.
ΝΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Πηγή: http://enallaktiki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.